Prärieklocka Rosanne Green F1

  • 65 kr

Slutsåld.

Prärieklocka Rosanne Green F1
Eustoma grandiflorum

Fantastisk snittblomma med wow-faktor! Unik limegrön färg. Mycket långt vasliv, flera blomster per stjälk, ljuvlig i bukett och populär till bröllop.

Mängd: ca 15 fröer

Egenskaper:

Höjd: ca 60-80 cm
Årighet: Halvhärdig annuell

Odling:

Förodla i jan-mars, i ca 21 grader. Så fröna ytligt i fuktig såjord, prärieklocka är ljusgroende. Håll sådden fuktig under hela groningsperioden, det får inte torka ut. Fröerna är pelleterade (dvs har ett hölje runt fröet för att underlätta sådd) och behöver jämn fukt för att upplösas så fröet kan gro. Kan täckas med ett tunt lager vermikulit för att behålla fukt. Placera något svalare, ca 15-20 grader, och ljust efter groning.

Prärieklockan tar tid på sig att växa, den första tiden använder den till att bilda rötter och därför kan man tro att tillväxten avstannat. I det här stadiet behöver de små plantorna jämn bevattning och tillsyn. Undvik övervattning, kan få torka ut lite mellan vattning för att undvika mögel/algbildning. 

Var försiktig vid utplantering då de har känsliga rotsystem. Prärieklockan är värmeälskare och trivs bäst i ca 25 grader. Rekommenderas därför att odla i växthus men kan gå fint att odla även på friland vid gynnsamma förhållanden.

Sådjup: ca 0,1 cm
Grotid: Upp till 21 dagar
Växtläge: Sol
Radavstånd: ca 15 cm
Plantavstånd: ca 15 cm
Blomtid/skördetid: Grupp 1, mars-juni

Info:

Ursprungsland: England
Engelskt namn: Prairie gentian, Lisianthus
Kvalitet: Sundhetscertiferade, EU-kvalitet
Obetade, går att använda i ekologisk- och KRAV-certifierad odling