JORDNÄRA FRÖER

Välkommen till Jordnära Fröer - Botanisera bland unika och vackra blomsterfröer till att odla ett- och fleråriga sommarblommor, för blomstrande odlingsglädje i din trädgård och snittblomsodling. Där drömmar gror
"To see things in the seed, that is genius." — Lao Tzu


där drömmar gror

Jag har alltid drömt om att arbeta nära människor och nära naturen. Och det var ur den drömmen som en tanke, ett litet frö, började att gro. Ett litet frö om att dela min värld bland skymningsblomster, odlingslugn och odlingsglädje med andra. Jag samlade min kunskap och bakgrund som beteendevetare, blomsterodlare och trädgårdsterapeut - och tog sats. Eller kanske snarare landade. Landade mjukt i mitt sömntuteland bland deras svajande små blomster & nattmössor, och startade Jordnära Fröer - blomsterfröer för snitt och fägring. Jag vill driva Jordnära Fröer med hjärtat i innerprenörskapet, händerna i jorden och drömmarna högt ovan molnen en solkall höstdag, mitt favoritväder. Varmt välkommen till Lilla Hälsoträdgårdens fröhandel Jordnära Fröer, ett litet familjeföretag nära naturen. 

Jag hoppas du vill följa med.

Vänligen, Josefin Gavie


lilla hälsoträdgården

Lilla Hälsoträdgården är vår plats på jorden. Vackert beläget på den halländska landsbygden, omgärdad av vidsträckta åkrar, beteshagar, grusvägar och gamla skogar. Här finns en närhet till naturen, djuren och livet på landet. Här blev jag och min man förälskade i de stora björkarna, de fina husen och möjligheterna vid första ögonkastet, och är en underbar plats för vår dotter Holly att växa upp på. 

Det var senare här som jag och min mamma skapade en hälsoträdgård. En plats för återhämtning, kreativitet och livsglädje, en plats där vi och de som vistas här kan växa tillsammans med trädgården. Här jobbar vi med Grön Rehab och Trädgårdsterapi via vårdavtal med Region Halland. Här har vi även byggt upp vår småskaliga blomsterodling för slowflowers. Med blomster i säsong skapar vi buketter, buntar och inspirerande workshops. 

Läs mer på: www.lillahalsotradgarden.se


våra fröer

Våra blomsterfröer är omsorgsfullt utvalda för sina fina egenskaper som snittblommor & sköna fägring, för att främja biologisk mångfald och gynna våra älskade pollinatörer.

Vi är glada och stolta över att samarbeta med en välrenommerad fröhandel, ett familjeföretag på den engelska landsbygden med mycket lång tradition av fröhandel över hela världen. Fröerna paketeras i England i hermetiskt förslutna foliepåsar och paketeras sedan för hand av oss. De är odlade och skördade av blomsterbönder och odlare som delar vår passion för de vackraste av blomster och vi har valt de som passar att odlas i vårt svenska klimat.

vår hållbarhet

Jordnära Fröer vill arbeta nära naturen, med naturen. Därför har vi valt att arbeta med material som är tillverkat av återvunnet papper och/eller FSC-märkt. FSC-märkningen säkerställer ett ansvarsfullt skogsbruk. Våra fröpåsar, etiketter och silkespapper är av återvunnet papper och/eller FSC-märkt. Emballaget är, eller genomgår FSC-certifiering. Allt går att återvinna som papper.  

Jordnära Fröer (Lilla Hälsoträdgården) är registrerat hos Jordbruksverket för försäljning av fröer som kontrollerar vår verksamhet regelbundet för att säkerställa att regler kring spårbarhet & kvalitet efterföljs. Vi är godkända att utfärda växtpass enligt EU-regler. Alla fröer importeras med sundhetscertifikat som säkerställer att fröerna uppnår EU-kvalitet. Alla fröer är obetade och kan användas i ekologiska och KRAV-certifierade odlingar i Sverige. Du som kund ansvarar för att säkerställa med ditt certifierande organ då bestämmelser kan skilja. 

vår vision

Blomstrande odlingsglädje! Vi tror att alla kan odla. Vi tror också på naturens glädjande kraft, den ger inspiration och skänker lugn. Därför vill vi inspirera dig till odlingslugn - att låta odlingen vara luststyrd, att var blomma har sin tid och att vem du än är så kan du odla, oavsett odlingsyta. Även det minsta frö har en vacker blomma i sig ~ nu är det upp till oss att ge det förutsättningar för att växa. Att vara och arbeta i trädgård och natur startar en process av ett inre arbete med sig själv - att få ge näring åt och vårda det som växer skapar en känsla av meningsfullhet i att också vårda sig själv. Bär du på något litet frö inom dig som väntar på att växa? Tillsammans låter vi livet blomstra!

vår design

Sprungen ur min kärlek till sömntutan var det en självklarhet att hon skulle få bli symbolen för mitt Jordnära Fröer. Jag har kommit att hålla den lilla sömntutan så kär, så nära. Inte bara för dess söta namn, utan för hennes starkskörhet när hon trots sina papperstunna blad och lilla storlek står stark mot både frost, vind och väder. Och för att man kan busa med henne genom att lyfta på nattmössan. Loggan är designad och handritad av min kära barndomsvän och konstnärinna Janna Hultin Collins.

Alla foton är tagna av mig Josefin Gavie. Produktbilder används med rättigheter från vår leverantör, en del är tagna av mig. Extra tack till Johanna Bank för ett gäng vackra odlings- och produktbilder samt Anna Dymling för ett gäng produktbilder. Vänligen respektera att inga bilder eller text får tas från hemsidan och användas utan tillåtelse.
Special thanks and credits to Talia Greene (Snapdragon Chantilly Delight Mixed), Alma Paris (Sweetpea Juliet), Hannah Gardner (Nasturtium Purple Emperor) and Lynne Bramwell (Malope Vulcan) for their images.