JORDNÄRA FRÖER

Vackra och unika blomsterfröer till snittblommor och fägring. För blomstrande odlingsglädje i din trädgård och snittblomsodling. Där drömmar gror.

Följ oss på instagram: @lillahalsotradgardenDär drömmar gror

Jag har alltid drömt om att arbeta nära människor och nära naturen. Och det var ur den drömmen som en tanke, ett litet frö, började att gro. Ett litet frö om att dela min värld bland skymningsblomster, odlingslugn och odlingsglädje med andra. Jag samlade min kunskap och bakgrund som beteendevetare, blomsterodlare och trädgårdsterapeut - och tog sats. Eller kanske snarare landade. Landade mjukt i mitt sömntuteland bland deras svajande små blomster & nattmössor, och startade Jordnära Fröer - blomsterfröer för snitt och fägring. Jag vill driva Jordnära Fröer med hjärtat i innerprenörskapet, händerna i jorden och drömmarna högt ovan molnen en solkall höstdag, mitt favoritväder. Varmt välkommen till Lilla Hälsoträdgårdens fröhandel Jordnära Fröer, ett litet familjeföretag nära naturen. Jag hoppas du vill följa med.

Vänligen, Josefin Gavie


lilla hälsoträdgården

Lilla Hälsoträdgården är vår plats på jorden. Vackert beläget på den halländska landsbygden, omgärdad av vidsträckta åkrar, beteshagar, grusvägar och gamla skogar. ​Här finns en närhet till naturen, djuren och livet på landet. Här bestämde jag och min man oss för att bo och här skapade jag senare en hälsoträdgård. En plats för återhämtning, kreativitet och livsglädje, där vi erbjuder Grön Rehab via vårdavtal med Region Halland.

Här finns också vår småskaliga blomsterodling för slowflowers. Med blomster i säsong skapar vi buketter & inspirerande workshops.​

Läs mer på: www.lillahalsotradgarden.se


våra fröer

Våra blomsterfröer är omsorgsfullt utvalda för sina fina egenskaper som snittblommor & sköna fägring, för att främja biologisk mångfald och gynna våra älskade pollinatörer.

Vi är glada och stolta över att samarbeta med eminenta Plants of Distinction, ett familjeföretag på den engelska landsbygden med en lång tradition av fröhandel över hela världen. Fröerna paketeras i England i hermetiskt förslutna foliepåsar och paketeras sedan för hand av oss. De är odlade och skördade av blomsterbönder och odlare som delar vår passion för de vackraste av blomster och vi har valt de som passar att odlas i vårt svenska klimat. Alla fröer är obetade och kan därmed odlas i ekologiska och KRAV-certifierade odlingar här i Sverige.

vår hållbarhet

Jordnära Fröer vill arbeta nära naturen, med naturen. Därför har vi valt att arbeta med material som är tillverkat av återvunnet papper och/eller FSC-märkt. FSC-märkningen säkerställer ett ansvarsfullt skogsbruk. Våra fröpåsar, etiketter och silkespapper är av återvunnet papper och/eller FSC-märkt. Emballaget är, eller genomgår FSC-certifiering. Allt går att återvinna som papper.  Jordnära Fröer (Lilla Hälsoträdgården) är registrerat hos Jordbruksverket för försäljning av fröer. Jordbruksverket kontrollerar vår verksamhet regelbundet för att säkerställa att regler kring spårbarhet & kvalitet efterföljs. Vi är godkända att utfärda växtpass enligt EU-regler. Alla fröer importeras med sundhetscertifikat som säkerställer att fröerna uppnår EU-kvalitet.

vår design

Sprungen ur min kärlek till sömntutan var det en självklarhet att hon skulle få bli symbolen för mitt Jordnära Fröer. Jag har kommit att hålla den lilla sömntutan så kär, så nära. Inte bara för dess söta namn, utan för hennes starkskörhet när hon trots sina papperstunna blad och lilla storlek står stark mot både frost, vind och väder. Och för att man kan busa med henne genom att lyfta på nattmössan. Loggan är designad och handritad av min kära barndomsvän och konstnärinna Janna Hultin Collins.

Alla foton är tagna av mig Josefin Gavie och produktbilder används med rättigheter från vår leverantör. Vänligen respektera att inga bilder får tas från hemsidan och användas utan tillåtelse.